neděle 6. září 2015

Recenze: Kouzelný kočičí tarot



Kouzelný kočičí tarot
Toužíte vědět, co se ve skutečnosti skrývá za vševědoucím pohledem kočky?

    http://www.synergiepublishing.com/userfiles/image_product/000000500/000000529.jpg
  •          Originální název: Mystical Cats Tarot
  •          Autor: Lunaea Weatherstone
  •          Překlad: Jana Šritrová
  •          Nakladatelství: Synergie
  •          Rok vydání: 2015
  •          Vydání: První
  •          Popis: Kniha a 78 karet

Anotace: Vstupte do magické říše uhrančivých šelem kočkovitých a zjistěte to! Kočky v této tarotové sadě na první pohled vypadají a také se chovají jako normální kočky. Na rozdíl od nich však čelí obtížným životním situacím, řeší nejrůznější vztahové problémy a dostávají lekce a ponaučení, jež vám při vašich výkladech tarotu mohou přijít vhod. Součástí tarotové sady je kromě 78 karet i příručka, která vás touto nádhernou tarotovou sadou provede. Naleznete v ní podrobný rozbor všech karet a moudré kočky vám pomohou nalézt odpovědi na všechny vaše důležité otázky. Karty Malé arkány jsou rozděleny do čtyř částí – čtyř kočičích klanů (klan ohně, klan země, klan moře a klan nebe). Karty Velké arkány prostřednictvím kočičích mysterií vzdávají hold všem právoplatným potomkům Kočičí Bohyně. Kočičí tarot vám dává jedinečnou příležitost poznat svět tarotu a svět koček prostřednictvím jediné tarotové sady. 

 Recenze - Páta dohoda

http://www.knihcentrum.cz/content/images/54040749_0.jpegObálka: Na první pohled mě zaujala a líbila se mi. Kočka, kterou vybrali na obálku je sice krásná, ale počkejte si na další karty! Podle mě jsou ještě lepší než ta úvodní. Krabička je bytelná, dobře se otvírá, ovšem karty je z ní lepší spíše vyklopit než brát z vrchu.

Proč jsem si karty vybrala: Miluju kočky, dávám jim přednost před psy a celkově patří mezi mé nejoblíbenější zvířectvo. Když jsem uviděla kočičí tarot, bylo mi jasné, že tyhle karty musím vyzkoušet. Existuje spoustu různých typů vykládání, ale na kočičí karty jsem ještě nenarazila.

„Pevně se držte toho, o čem víte, že je spravedlivé a správné.“ (strana 38)

(2) Zdjęcia użytkownika W I T C H C R Λ F T - W I T C H C R Λ F T | via FacebookHodnocení: Vykládací karty z nakladatelství Synergie mě zatím nikdy nezklamaly. Všechny karty mají nádherné zlaté ořezání, krásné malby a také jednoduchý způsob výkladu. U kočičího tarotu se mi zdálo divné, že je zasvěcen do světa koček. Samozřejmě, kočky jsou k magii velmi vnímavé, ale ještě jsem nenašla tarot, který by se jim plně věnoval. Ukázalo se, že karty s kočkami v některých ohledech nabízí víc než ty klasické.

„Ta kouzelná chvíle, kdy tomu druhému pohlédnete do očí a spatříte v nich odraz toho nejlepšího, co ve vás je.“ (strana 114)

Alice in wonderlandAutorka karet nabízí srovnání s klasickým tarotem, takže vám neunikne, která karta nahrazuje původní. Také nabízí celkem propracovanou úvodní pasáž, ve které vysvětluje jak s kartami zacházet, jak o ně pečovat a samozřejmě jak je vykládat. Výkladová knížka počítá se všemi možnostmi, takže nechybí ani výklad pro obrácené karty. 

Poselství karet je motivační, povzbuzující a i tak nějak uklidňující. I když nechcete karty hned vykládat, je dobré se s nimi seznámit, předat jim svoji energii a zvyknout si na ně.

„Snažte se najít klid.“ (strana 59)

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného než klasický tarot, určitě si kupte tento, plný kočičích kouzel. Výkladové poselství vám nedá spát!

Celkový dojem: 90 %
Omg - baby cat | <3 
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Karty si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat