pondělí 12. ledna 2015

Recenze: 48 cvičení k meditaci



Pro začátečníky i pokročilé

  •          Autor: Sri Chinmoy
  •          Nakladatelství: Madal Bal
  •          Rok vydání: 2014
  •          Vydání: první
  •          Vazba: volné listy

Anotace: 48 karet se srozumitelnými a praktickými cvičeními nejen pro zlepšení koncentrace, ztišení mysli a meditaci. Vybráno z Velké knihy meditačních cvičení Sri Chinmoye. Meditace je cesta do našeho nitra, cesta k poznání sebe sama.

Krabička: Krabička, ve které jsou karty uložené, je navržená v bílé barvě s modrým písmem. Vnitřek je modrý a obsahuje citát autora. Krabička je z pevného papíru a karty se do ní dobře vkládají. Jediné co bych vytkla je ostrý roh kartiček, který se snadno ztupí a znehodnotí. Lepší by bylo, kdyby byly karty rovnou oříznuty.
وبك انطوى العالم الأكبر ~  
Autor: Sri Chinmoy je autorem více než 1 500 titulů filozofických prací, esejů, básnických sbírek, divadelních her, inspirativních příběhů a dalších knih, povzbuzujících k hledání vnitřního klidu, naplnění a pravé podstaty života. Jakkoli rozsah jeho díla uvádí v úžas mysl, Sri Chinmoy si přeje oslovit především srdce čtenáře: povznést jej nad trápení a zkoušky každodenního života a poodhalit mu jeho vlastní jedinečnou roli ve vesmíru.

"Meditace nám pomáhá objevit naše skryté schopnosti získat přístup k neomezenému vnitřnímu potenciálu."

Don't hate, meditate.Hodnocení: O meditace se zajímám už delší dobu. Sice ne tolik jako o jiné duchovní záležitosti, ale přesto mě klid a mír meditací přitahuje. Karty, které slouží ke cvičení k meditaci mě zaujaly. Poslední dobou nemám moc čas na čtení a proto jsem ocenila, že kartičky jsou přehledné stručné, ale zároveň obsahují vše, co jsem potřebovala vědět.

"Pomocí meditace, můžeme zvětšit své tvůrčí schopnosti."

Relax✌Oceňuji jak jsou karty krásně graficky zpracované. Už jenom jejich prohlížení mě uklidňuje. Karty jsou popsané z obou stran. Z vrchu karty je fotografie, ze spodu samotný text. Pro začátečníky je jedna karta věnována vysvětlení základních pojmů. 

Karty jsou rozděleny do několika sekcí (meditační cvičení pro každodenní život, meditační cvičení pro sportovce, meditace na duchovní vlastnosti, vizualizace, otevření duchovního srdce, opakování manter, dechová cvičení, ztišení mysli a zlepšení koncentrace). Každou část poznáte podle toho, že má stejný obrázek, a kdyby se vám kartičky přesto zamíchaly jsou všechny na zadní straně očíslované.

„Duchovní život je životem hrdiny.“

Nejzajímavější mi přišla část, která se zabývá sportem. Autor radí opravdu užitečné věci, které mohou každého sportovce posunout dál. Přitom jde o velmi jednoduché pomůcky, které mohou ve velkém zlepšit sportovní výkonnost. Karty doplňují Velkou knihu o meditaci, ale myslím, že se hodí i pro ty, co knížku nečetli. Pokud se o toto téma zajímáte, neměly by vám karty meditačního cvičení chybět.

FlowerCelkový dojem: 85 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat