pondělí 27. října 2014

Recenze: Když se ženy z Marsu zamilují



Jak skloubit karieru a milostný vztah

    http://www.synergiepublishing.com/userfiles/image_product/000000400/000000459.jpg
  •          Originál: When Mars Woman Date
  •          Autor: Paulette Kouffman Sherman
  •          Překlad: Denisa Štrbová
  •          Nakladatelství: Synergie
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 296
  •          Vazba: Pevná

Anotace: Žena z Marsu“ je žena, která je úspěšná ve své profesi, je otevřená a velice schopná, hodně vydělává a je inteligentní vůdkyní. Identifikuje se s některými „mužskými“ vlastnostmi, jako jsou asertivita a akceschopnost. Respektuje své vlastní mentální schopnosti a chce zanechat stopu ve vnějším světě. Je ráda uznávaná a oceňovaná a chce o věcech rozhodovat společně se svým partnerem. Tato kniha ukazuje nezdravé stereotypy seznamování a vztahů, kterých se někdy tyto ženy drží, a snaží se vyzvednout zdravější a vyváženější vzorce milostného soužití, které vytrvají ve zkoušce času, ať už se o rovnováhu mezi prací a rodinou, sexuálním životem nebo rozhodování o rodinných financích. Žena by zkrátka měla mít svůj vlastní rozum a neměla by být determinována pouze svým vzhledem nebo rolemi, které se od ní očekávají. Když je milovaná pro to, jaká je, je vnitřně krásná a vztahu se může dařit.

The Power UnleashedObálka: Přebal v lichotivých barvách upoutá pozornost nejedné ženy, mě zaujala především obálka bez přebalu, jednoduchá a ničím nerušená vínová barva s názvem knížky a pár srdíčky k tomu.

Proč jsem si knihu vybrala: Která žena by si nepřála být úspěšná? V tomhle směru nejsem žádnou výjimkou, když se objeví knížka, která nabízí rady, jak dosáhnout svého cíle, přinejmenším zpozorním. Nakladatelství Synergie navíc publikuje knížky, které si drží vysokou kvalitu, takže jsem neočekávala žádné plytké rady z časopisů, ale podložená fakta.

„Dr. Mills zjistil, že 93 % žen preferuje, když je na rande pozve muž.“ (strana 68)

I love diamonds and heels ♡Hodnocení: Knížka Paulette Kouffman Shermanové přináší nový pojem "Žena z Marsu", tedy ženu, která je schopná, pracovitá a sebevědomá. Nebojí se jít na trh s mužskými vlastnostmi, ale zároveň respektuje svou ženskou část. Kniha je rozdělena na čtyři kapitoly, které postupně skládají mozaiku ženy z Marsu. 

Autorka se zaměřuje především na seznamovací část. Na případech z vlastní psychologické praxe uvádí problémy žen, které byly pracovně velmi úspěšné, ale nedařilo se jim najít vhodného partnera. 

Kniha zaznamenala velký ohlas, v roce 2012 zvítězila na knižním festivalu v Londýně v kategorii příruček v sekci "jak na to".

"Žena může v dnešní době splnit prakticky všechny životní cíle bez muže, aniž by tím byla příliš stigmatizována." (strana 217)

nfroderk ♕ | via TumblrKaždá kapitola nabízí zhruba stejné schéma. Autorka popisuje problém dané kapitoly, který se snaží vysvětlit za podložení různých anket a dotazníků. Dále následují příběhy jednotlivých lidí, kteří si něčím podobným prošli. 

Konec kapitoly je věnován tipům a doporučením, obsah každé kapitoly je shrnut v afirmaci, která upevní získané informace a prohloubí čtenářovo přesvědčení. Třešničkou na dortu je  test, který vám prozradí, jestli se chováte jako žena z Marsu.

"Ženy mají už od nepaměti svůj vlastní způsob, jak iniciovat kontakt s mužem, aniž by ho musely zvát na rande." (strana 76)

Některé tipy uváděné autorkou mi nepřišly zrovna vhodné a fungující, ovšem to je případ většiny příruček, některé věci si prostě musí každý vymyslet sám. Celkově je Žena z Marsu zábavná a motivační kniha, což se ne vždy podaří splnit. Také může ženám, které si příliš nevěří poskytnou berličku a na příkladech ukázat, jak začít smýšlet jinak a lépe.
 
Celkový dojem: 75 %

    _iт's sнoωтiiмε.s Fotos | via Facebook
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

1 komentář: