pátek 6. června 2014

Recenze: Hříšné tajnosti - Nespoutaná



Série: Hříšné tajnosti

  •          Originál: The Accidental Mistress
  •          Autor: Portia Da Costa
  •          Překlad: Petruše Klůfová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání:  2014
  •          Počet stran: 280
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Lizzie neodolala Johnovu charismatu a nechala se bez váhání svést. Vlastně tomu trochu napomohla. Hra na luxusní prostitutku hýčkanou bohatým podnikatelem se proměnila v bouřlivý, ničím nespoutaný a lehce perverzní vztah. John přesně zná Lizziina přání a s radostí ukojí každou její touhu. John má ale i svou temnou stránku. Minulost, o níž odmítá mluvit, svět, do kterého Lizzie nehodlá pustit. Má ji rád ve své posteli, ale zase ji z ní vyprovodí. Svěří se někdy Lizzii se svým tajemstvím nebo ta zůstane navždy pouhou milenkou, se kterou se o všech věcech prostě nemluví?

Style Men Planet | via TumblrRecenze na první díl:

Obálka: Začíná být až nebezpečně profláklá, téměř identický obrázek se vyskytuje na obalu Pokoř mě z Baronetu.

Proč jsem si knihu vybrala: První díl mě navzdory všemu docela bavil, rozhodně vybočuje z řady. Rozhodla jsem se, že si přečtu i druhý díl erotické verze "Pretty Woman".

"Ach bože, jak snadno si zvykla na roli rozmazlované milenky." (strana 64)

Děj: Lizzie už není pro Johna jen pouhou prostitutkou, ale stala se jeho přítelkyní. John Lizzie každou chvíli věnuje skvostné dárky a dokonce chce, aby spolu bydleli v luxusním sídle. Lizzie odmítá, protože nechce nechat své přátele samotné platit nájem a také neustále zvažuje, jestli je vhodné pouštět se tak rychle do vztahu s mužem o hodně starším než je ona.

HotHodnocení: První díl byl v podstatě soupisem postelových zážitků Lizzie a Johna, ve druhém díle se autorka rozhodla o trochu více věnovat ději. Možná to nebyla úplně správná volba. Celá knížka začíná trpět nedostatkem zápletky, to se projevuje ve chvílích, kdy se Portia Da Costa snaží hrát na dějovou strunu. 

Problém mám i s Lizzie, ty slaboduché řeči a penězích a lásce mě opravdu vadily. Jako bonus ze sebe dělá chudinku, protože chodit s tak bohatým mužem je přece strašné, že?

"Protože pokud k nějakému muži patřil náklad komplikací a potíží, byl to právě John Smith." (strana 46)

Michelle Phan | TumblrProtože zápletka s Lizzie a Johnem je slabá a nestačí pokrýt celý děj, autorka se více věnuje Lizziiným kamarádům. Zjistíme, že Shelley si zavolala gigola a Brent se po letech viděl s mužem, se kterým si před lety užil vášnivou noc. 

Velkou výhodou je, že knížka se opravdu rychle čte. Do dvou hodin je hotovo. Lizzie, John a ani celá Pretty Woman šaráda nestihnou začít nudit.

 „A nehraj přede mnou, že se jsi pohoršená a v šoku!“ (strana 192)

Pokud vás zaujal první díl, rozhodně neváhejte a přečtěte si i dvojku. V jistých ohledech je efektivnější, než všude prosazovaných Padesát odstínů. Děj je sice na velmi nízké úrovni, ale u takovéhle knihy nemůžete chtít všechno.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 75 %
·         Děj: 55 %
·         Love story: 70 %


Diamond!!Celkový dojem: 66 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat