středa 21. května 2014

Recenze: Dvojí tvář




  •          Originální název: Schattenflügel
  •          Autor: Kathrin Lange
  •          Překlad: Michaela Škultéty
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2013
  •          Počet stran: 200
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Když se patnáctiletá Kim seznámí se záhadným a přitažlivým Lukasem, nemá ani tušení, že chodil s její starší sestrou Ninou, kterou před dvěma lety našli mrtvou – s třpytivou vážkou na obličeji. Kim se do Lukase zamiluje. Neustále ale pochybuje o tom, zda mu může důvěřovat. Ve chvíli, kdy chce na svoje obavy zapomenout, zmizí další dívka. Rozum jí napovídá, aby byla opatrná… Co když je ale všechno jinak, než si myslí?

cuteEdice Thriller
Recenze na Motýlí křídla
Recenze na Mrazivé léto
Recenze na Zrádného anděla

Obálka: Toto je nejhezčí obálka z celé edice thrillerů! Výrazná barva, hezký obrázek a jako bonus všechno ladí s logem Young Adults.

Proč jsem si knihu vybrala: Dvojí tvář je poslední thriller, který mi chybí do sbírky.

„Připadá mi, že to působí víc tajemně.“ (strana 87)

Děj: Kim přišla před dvěma lety o sestru Ninu, byla nalezená mrtvá s vážkou na obličeji. 

DragonflyKim se seznámí se sympatickým Lukasem, ale netuší, že chodil s její sestrou. Do Lukase se začíná zamilovávat, ale má strach důvěřovat mu. Kim má pocit, že je paranoidní a snaží se uklidnit, když se ovšem pohřešuje další dívky, jsou všechny obavy oprávněné. Kim musí zjistit pravdu...

"Myslím, že bys radši měla držet pusu." (strana 37)

Hodnocení: Dvojí tvář je celkem sympatické čtení, velký problém je, že zapadne mezi další knihy a nezařadí se mezi skvělé či dokonce extra skvělé čtení.

CutiePátrání po vrahovi je ucházející, autorka sice dělá z každé osoby, která se mihne zločince, ale aspoň se lépe hádá, kdo je vrah. Kathrin Langová se snaží přidávat všechny ingredience, které tvoří dobrý thriller. 

Nechybí motiv vážky, který hlavní hrdince nedělá vůbec dobře, nebo dojemná básnička, co zbyla po sestře. Už po dočtení mi příběh začíná splývat s předchozími thrillery a není nic co by knihu dobře charakterizovalo. Na mě je příběh pořád slabý, i když čtivý. 

"Kim vzhlédla, ale nedokázala rozpoznat, co se mu odehrává v hlavě." (strana 119)

Katrin Langeová není špatná vypravěčka, pravděpodobně to chce lepší příběh a zajímavější hlavní hrdinku. nakonec z toho vychází slušný průměr, který si zaslouží pozornost.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 65 %
Flowers for me·         Love story: 65 %

Celkový dojem: 70 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat