středa 29. ledna 2014

Recenze: Srdcem proti rozumu



Srdcem proti rozumu

Volné pokračování 13. komnaty milenek

    http://eshop.knihydobrovsky.cz/files/mod_eshop/produkty/full/s/978-80-905214-1-4_srdcem-proti-rozumu_large.jpg
  •          Autor: Sofie Králová & Tomáš Kristl
  •          Nakladatelství: Economicus
  •          Rok vydání: 2012
  •          Počet stran: 180
  •          Vazba: Brožovaná

Anotace: Pozvánka pro všechny ženy, které se občas zabývají tím, jak jsou mužské chování, postoje a výroky někdy absolutně nepochopitelné. Chcete vědět, jak muži berou lásku, úspěch, kariéru, ženy, rodinu? Co pro ně znamená zdraví, peníze štěstí? Chcete-li zjistit, jak to muži skutečně „mají“, začtěte se do knihy Srdcem proti rozumu, kde Sofie Králová a Tomáš Kristl podobně jako v první knize odkrývají dva různorodé pohledy na svět. Dozvíte se, jak odlišně vnímají stejné záležitosti ženy a muži, jak pochopit zdánlivě nelogické mužské chování z pohledu ženy a jak přijít na jejich skryté touhy, představy, tajemství. 

Recenze na první díl je ZDE

TumblrObálka: Na první pohled si ji spojuji s knihami, které mají esoterický nádech (nejvíc asi astrální cestování a posmrtný život). K tématu se moc nehodí, přesto se mi líbí.

Proč jsem si knihu vybrala: První díl mě zaujal. 13. komnata milenek měla úplně jiný styl vyprávění, řešila aktuální téma a na nic si nehrála. Druhý díl okouzluje už samotným názvem!

„Tohle je ale jen tvůj pocit.“ (strana 94)

Pillow fight ❤️Děj: Sofie a Tomáš by mohli být konečně šťastní. Tomáš se rozvedl a začíná nový život se Sofií a s jejich dcerou. Neustále ho však trápí výčitky, že není se svojí dcerkou z minulého manželství a nový vztah si nedokáže užít. Se Sofií se pořád hádají a idylka nepřichází. Minulost oba dva neustále pronásleduje.

„Hodně chlapů je přesně takových“ (strana 48)

Hodnocení: Po 13. komnatě milenek se může zdát, že není potřeba žádného pokračování. Sofie a Tomáš jsou přeci spolu a celá pohádka by mohla končit. Autoři se rozhodli jít pod povrch „šťastného konce“ a opět bez jakýchkoliv okolků ukazují, jak se jejich vztah posouvá dál. Kniha nabízí pohled na každodenní partnerské problémy, které pozorujeme z pohledů obou dvou.

Fix your relationship„Cítili jsme, že láska mezi námi je pořád stejná, ale naše problémy ji vždycky zatlačily někam do pozadí.“ (strana 44)

Stejně jako minulý díl je Srdcem proti rozumu rozděleno do více částí, které jsou uspořádány v podobném schématu.  První kapitola je vyprávěna z pohledu Tomáše, který se snaží vysvětlit, proč nedokáže být šťastný ani po rozvodu. Druhá kapitola odhaluje Sofiin příběh, který skvěle dokresluje Tomášovu část.

Celý kontrast mužské a ženské části pak posuzují ve třetí kapitole přátelé a nejbližší rodina. Předchozí části doplňují otázky čtenářů, na které Sofie a Tomáš odpovídají. Poslední kapitola je věnovaná dalším podobným příběhům, které by čtenáře mohly zajímat.

„Nemáme úplně harmonický vztah. Jenže kdo ho takový má?“ (strana 107)

Relationship Mohlo by se zdát, že téma, které řeší druhá kniha, není tak chytlavé. Sofie a Tomáš všechny přesvědčí, že tomu tak není, drama skrývá až samotný partnerský život. Nesnaží se hrát si na psychology, svým příběhem chtějí poukázat na skutečné problémy.

Jít s kůží na trh se opravdu daří, celý příběh je hodně autentický a chytlavý. Forma, kterou je kniha psáná, není ani teď výrazně literární, přesto se Srdcem proti rozumu čte skoro samo.

Srdcem proti rozumu je velmi dobrá příručka, která vám pomůže vyjasnit problematiku partnerských vztahů, aniž byste museli přelouskat tuny knih o vztazích z pohledu psychologů a dalších znalců.

Celkový dojem: 80 %

    Cutee ❤
  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat